Den här julen hittar du Chalenius & Fredins
läckra julbord på vackra Heagård
Får vi fresta dig med vårt julbord ”DELYX” på fredagar och lördagar
Nu är det fjärde året i rad som vi på Chalenius & Fredins erbjuder vår dundersuccé Julbord ”DELYX” som serveras på Heagård strax utanför Halmstad. Julbordet är skapat för dig som vågar utmana gamla traditioner och invanda mönster. Vi vågar lova dig det mesta av det bästa för alla sinnen.
julbord ”delyx”
Din kväll i ett nötskal
18.00
Din kväll startar utomhus på Heagård med sång av kvällens två artister. Till dessa toner serverar vi vår varma specialdrink där grunden är gårdens egen äppelmust och därtill passande tilltugg. Efter hand visas ni till era bord för kvällens kulinariska upplevelser.
19.00
Väl inne vid ditt uppdukade bord börjar kvällens spännande resa. Här blandas dofter och smaker från färska svenska råvaror med mycket närodlat, allt förädlat med kärlek i vårt eget kök.
– Inga halvfabrikat här inte! Egna sillinläggningar, handrullade köttbullar, mycket inslag från vårt vilda köttskafferi samt många andra kulinariska godsaker som alla slåss om platsen att hamna på din tallrik och mage. På julbord ”DELYX” hittar du dessutom nykokta havskräftor från Bua och färska ostron på is för att bara nämna något.
21.00
Samtidigt som det är dags att närma sig det dignade bordet av sötsaker fortsätter Maria Albjär & Rebecka Wik där de avslutade vid minglet och kör nu igång sin musikshow ”Sparkling Cristmas”, signerad AW-Entertainment. Kanske rundar du av kvällen med en trevlig avec eller en after-dinner-cocktail som våra duktiga bartenders skakar ihop.
julbord ”delyx”
Vårt kalla bord
Tilltugg & Grönt
- Bakad, friterad & citronpicklad jordärtskocka med ostkräm
- Färskostbollar med grönmögelost & pepparkakskross
- Rågbröd med en röra på rökt viltkött som toppas med sockrade lingon
- Brysselkålssallad med brynt smör & rostade hasselnötter
- Helstekt blomkål med saffran & pistage
- Apelsin & blodgrape med granatäppelkärnor & rostade valnötter
- Grönkålssallad med vinteräpple, apelsin & saltrostade pumpakärnor
- Krämig rödkålssallad med vinteräpple
- Bröd (Kavring, Vört, Kuvertbröd, Fäbodknäcke med surdeg, Knäckesticks)
Hav
- Potatiscanapé med inlagd löksill, gräddfil, löjrom & plockad dill
- Matjessill med äpple, friterad pepparrot & rågbrödskrisp
- Böckling med senapsvinägrett & kaprisbär
- Rökt makrill
- Löksill med lagerblad & kryddpeppar
- Tranbärssill
- Senapssill med grovkornig dijonsenap & hackad dill
- Krämig pepparrotssill
- Krämig romsill med dill
- Krämig sill med basilika & persilja
- Stekt inlagd strömming
- Dillkokt färskpotatis
- Ägghalvor
- Krämig räkröra & forellrom
- Löjrom med krispig potatis
- Gubbröra med syrad schalottenlök & plockad dill
- Varmrökt lax från Lillängshamnens Fiskrökeri
- Gravad fjällröding med senapsvinägrett
- Kallrökt torsk
- Räkor
- Havskräftor (bara DELYX)
- Ostron på is med citron, tabasco eller schalottenlöksvinägrette (Bara DELYX)
Skog
- Örtgravad hjortytterfilé med enbär & rosmarin
- Cornichons
- Rökt vildsvinsskinka
- Picklad rödlök
- Granrisrökt vildandsbröst
- Pickles
- Kallrökt älgkorv från Hedmans
- Chark
- Inlagda rödbetor
- Rostbiff på Älginnanlår
- Lökkorv från Korvpojkarna
- Rödbetssallad med äpple & lök
- Rackebajsare från Korvpojkarna
- Krispig lök
- Varmrökt lammfiol
- Skånsk senap
- Alspånsrökt fläskkarré från Nyhléns Hugosson
- Mild senap
- Plommonspäckat sidfläsk från Heberlein
- Grovkornig senap
- Griljerad julskinka
- Bakad gräddpastej från Skåne
julbord ”delyx”
Småvarmt, ostbricka och sött
Småvarmt
- Matpaj med skogssvamp & Kvibille cheddar
- Janssons Frestelse med vispgrädde, lök & ansjovis
- Halländsk Grönkål med sirap & vispgrädde
- Rödkål med kryddnejlika, svartvinbärsgelé & ättika
- Ugnsbakad lax med färskost & Kvibillecheddar
- Köttbullar på blandfärs från halländska gårdar
- Hjortköttbullar med timjan & rosmarin
- Älgjärpar med kantarellsås
- Prinskorv från Korvpojkarna
- Vår hemmagjorda korv
- Svensk pluma med honung & ingefära
Ostbricka
- Ädla grönmögelost från Skärvången
- Linnea vitmögel
- Wrångebäcksost
- Almnäs tegel
- Färska fikon
- Bär
- Hemagjord marmelad
- Kex
Sött
- Creme brulee
- Saffranspannacotta med pepparkaka & blåbär
- Kryddig morotskaka med vaniljmousse
- Mandelkaka med bittermandel, mandelmassa & vispad grädde
- Mjuk pepparkaka med brynt smör & ädelostfrosting
- Chokladbrownie med jordgubbe & vispad grädde
- Blåbärspaj med vaniljsås
- Mjölkchokladmousse med färska hallon & chokladjord
- Smågodis
- Apelsiner, clementiner & ingrid marie
Boka Julbord ”DELYX” nu!
Heagård har inte plats för speciellt många gäster. Så för att kunna njuta av god mat, dryck och bästa service är rådet till dig att boka så snabbt du kan för att vara garanterad ett bord.
FREDAGAR
29/11, 6/12, 13/12, 20/12
Pris: 1050 kr ex. moms (1176 kr inkl. moms)
LÖRDAGAR
30/11, 7/12, 14/12, 21/12
Pris: 980 kr ex. moms (1093kr inkl. moms)
Samtliga kvällar underhåller Albjär & Wik oss med sin musikshow ”Sparkling Cristmas” signerat AW-Entertainment.
Mejla till peter@chaleniusfredins.se eller ring 035-10 68 06
Vårt ”KLASSISKA” julbord på torsdagar
Som vanligt kan du lita på att du får den bästa maten och servicen var du än möter kockar och personal från Chalenius & Fredins. Vårt ”KLASSISKA” julbord är för dig som har längtat hela året efter den riktigt traditionella svenska julmaten med alla dess delikatesser.
vårt ”klassiska” julbord
Sill & Ost
- Klassisk löksill med kryddpeppar
- Senapssill med finhackad dill
- Krämig pepparrotssill
- Gubbröra med ägg matjessill, lök & majonnäs.
- Skagenröra med handskalade räkor
- Ägghalva med dillmajonnäs dill & röd stenbitsrom
- Grönkålspaj med Harplingekål
- Kvibille Cheddarost
- Brie
- Marmelad
Bröd & smör
- Kavring
- Kuvertbröd
- Kex
- Knäckesticks surdeg med bovete
- Vispat Smör
Kallskuret
- Varmrökt lax från Falkenberg med romsås
- Gravad lax med hovmästarsås
- Kallrökt lax från Falkenbergs Lax
- Senapsgriljerad julskinka från Grevbäcks prästgård med grovkornig senap
- Kallrökt renkorv från Hedmans Chark
- Plommonspäckat sidfläsk från Wadstens
- Lökkorv från Korvpojkarna
- Äpple- & rödbetssallad
Grönt
- Brysselkålssallad med brynt smör & rostade hasselnötter
- Helstekt blomkål med saffran & pistage
- Apelsin & blodgrape med granatäppelkärnor & rostade valnötter
- Grönkålssallad med vinteräpple, apelsin & saltrostade pumpakärnor
- Krämig rödkålssallad med vinteräpple
Varma bordet
- Köttbullar på färs från Halländska gårdar
- Prinskorv från Korvpojkarna
- Revben
- Janssons Frestelse med vispgrädde, lök & ansjovis
- Grönkål från Harplinge med sirap & vispgrädde
- Rödkål med kryddnejlika, svartvinbärsgelé & ättika
- Brunkål
Gottebord
- Ris a la Malta med saftsås
- Mjuk pepparkaka
- Mjölkchokladmousse med färska hallon & chokladjord
- Chokladkaka med jordgubbe & vispad grädde
- Apelsiner, clementiner & ingrid marie
- Smågodis
Boka vårt ”KLASSISKA” julbord nu!
Heagård har inte plats för speciellt många gäster. Så för att kunna njuta av god mat, dryck och bästa service är rådet till dig att boka så snabbt du kan för att vara garanterad ett bord.
TORSDAGAR
28/11, 5/12, 12/12, 19/12
Pris: 895 kr ex. moms (1003 kr inkl. moms)