Vilket av våra tre alternativ väljer du i år?
Julbord ”Delyx”, serveras i år på vackra Heagård
Nu är det tredje året vi på Chalenius & Fredins erbjuder vår dundersuccé Julbord ”DELYX”, skillnaden är bara att vi i år valt att servera dig detta på Heagård. Under kvällarna 1, 2, 8, 9, 15, 16 december underhåller Pianisten Gunnar Johansson, och som vanligt kan du förvänta dig det mesta av det bästa. Datumen 30, 7, 14 serveras julbord utan underhållning.
julbord ”delyx”
Din kväll i ett nötskal
18.00
Kvällen rivstartar på Heagård med bubbelmingel och tilltugg. Till exempel kan du få svar på frågan: Kan man verkligen dricka bubbel till sill?
19.00
Du och dina vänner visas till bords samtidigt som vår pianist för kvällen smyger sig in för att med toner skicka oss tillbaka till vår minnena från vår barndoms jular. Därefter påbörjas kvällens spännande resa med vårt ”Julbord Delyx”. Här både smakar och doftar du på svenska råvaror med mycket närodlat, allt förädlat med kärlek i vårt eget kök. – Inga halvfabrikat här inte! Egna sillinläggningar, handrullade köttbullar, mycket inslag från vårt vilda köttskafferi samt många kulinariska godsaker som alla slåss om platsen att hamna på din tallrik och mage. Men vad vore ett otraditionellt julbord utan färska ostron och nykokta havskräftor för att bara nämna något.
21.00
Nu är det dags att närma sig det dignade bordet av sötsaker. Kanske rundar du av kvällen med en trevlig avec eller en after-dinner-cocktail som våra duktiga bartenderns skakar ihop.
julbord ”delyx”
Vårt kalla bord
Tilltugg & Grönt
TILLTUGG VÄLKOMSTBUBBEL
- Bakad, friterad & citronpicklad jordärtskocka med ostkräm
- Färskostbollar med grönmögelost & pepparkakskross
- Rågbröd med en röra på rökt viltkött som toppas med sockrade lingon
- Brysselkålssallad med brynt smör & rostade hasselnötter
- Helstekt blomkål med saffran & pistage
- Apelsin & blodgrape med granatäppelkärnor & rostade valnötter
- Grönkålssallad med vinteräpple, apelsin & saltrostade pumpakärnor
- Krämig rödkålssallad med vinteräpple
- Bröd (Kavring, Vört, Kuvertbröd, Fäbodknäcke med surdeg, Knäckesticks)
Hav
- Potatiscanapé med inlagd löksill, gräddfil, löjrom & plockad dill
- Matjessill med äpple, friterad pepparrot & rågbrödskrisp
- Böckling med senapsvinägrett & kaprisbär
- Rökt makrill
- Löksill med lagerblad & kryddpeppar
- Tranbärssill
- Senapssill med grovkornig dijonsenap & hackad dill
- Krämig pepparrotssill
- Krämig romsill med dill
- Krämig sill med basilika & persilja
- Stekt inlagd strömming
- Dillkokt färskpotatis
- Ägghalvor
- Krämig räkröra & forellrom
- Löjrom med krispig potatis
- Gubbröra med syrad schalottenlök & plockad dill
- Varmrökt lax från Lillängshamnens Fiskrökeri
- Gravad fjällröding med senapsvinägrett
- Kallrökt torsk
- Räkor
- Havskräftor från Bua
- Ostron på is med citron, tabasco eller schalottenlöksvinägrette
Skog
- Örtgravad hjortytterfilé med enbär & rosmarin
- Cornichons
- Rökt vildsvinsskinka
- Picklad rödlök
- Granrisrökt vildandsbröst
- Pickles
- Kallrökt älgkorv från Hedmans
- Chark
- Inlagda rödbetor
- Rostbiff på Älginnanlår
- Lökkorv från Korvpojkarna
- Rödbetssallad med äpple & lök
- Rackebajsare från Korvpojkarna
- Krispig lök
- Varmrökt lammfiol
- Skånsk senap
- Alspånsrökt fläskkarré från Nyhléns Hugosson
- Mild senap
- Plommonspäckat sidfläsk från Heberlein
- Grovkornig senap
- Griljerad julskinka
- Bakad gräddpastej från Skåne
julbord ”delyx”
Småvarmt, ostbricka och sött
Småvarmt
- Matpaj med skogssvamp & Kvibille cheddar
- Janssons Frestelse med vispgrädde, lök & ansjovis
- Halländsk Grönkål med sirap & vispgrädde
- Rödkål med kryddnejlika, svartvinbärsgelé & ättika
- Ugnsbakad lax med färskost & Kvibillecheddar
- Köttbullar på blandfärs från halländska gårdar
- Hjortköttbullar med timjan & rosmarin
- Älgjärpar med kantarellsås
- Prinskorv från Korvpojkarna
- Vår hemmagjorda korv
- Svensk pluma med honung & ingefära
Ostbricka
- Ädla grönmögelost från Skärvången
- Linnea vitmögel
- Wrångebäcksost
- Almnäs tegel
- Färska fikon
- Bär
- Hemagjord marmelad
- Kex
Sött
- Creme brulee
- Saffranspannacotta med pepparkaka & blåbär
- Kryddig morotskaka med vaniljmousse
- Mandelkaka med bittermandel, mandelmassa & vispad grädde
- Mjuk pepparkaka med brynt smör & ädelostfrosting
- Chokladbrownie med jordgubbe & vispad grädde
- Blåbärspaj med vaniljsås
- Mjölkchokladmousse med färska hallon & chokladjord
- Smågodis
- Apelsiner, clementiner & ingrid marie
Boka Julbord ”Delyx” nu!
Varken Heagård eller vår restaurang på Rejmes har plats för speciellt många gäster. Så för att kunna njuta av god mat, dryck och bästa service är rådet till dig att boka så snabbt du kan för att vara garanterad ett bord.
TORSDAGAR
30/11, 7/12, 14/12
Pris: 895kr ex. moms (1003kr Inkl. moms)
FREDAGAR
1/12, 8/12, 15/12
Pris: 1025kr ex. moms (1148kr Inkl. moms)
LÖRDAGAR
2/12, 9/12, 16/12
Pris: 985:- ex. moms (1103:- Inkl. moms)
Mejla till peter@chaleniusfredins.se eller ring 035-10 68 06
Vårt klassiska julbord serverar vi på restaurang Chalenius & Fredins
Som vanligt kan du lita på att du får den bästa maten och servicen när du möter Chalenius & Fredins. Vårt klassiska Julbord är för dig som har längtat hela året efter det riktigt traditionella svenska julbordet med alla dess delikatesser. Här underhåller Albjär & Wik oss med sin ”Sparkling Christmas”1, 2, 8, 9, 15 och 16:e december. Datumen 30, 7, 14 serveras julbord utan underhållning.
vårt klassiska julbord
Sill & Ost
- Klassisk löksill med kryddpeppar
- Senapssill med finhackad dill
- Krämig pepparrotssill
- Gubbröra med ägg matjessill, lök & majonnäs.
- Skagenröra med handskalade räkor
- Ägghalva med dillmajonnäs dill & röd stenbitsrom
- Grönkålspaj med Harplingekål
- Kvibille Cheddarost
- Brie
- Marmelad
Bröd & smör
- Kavring
- Kuvertbröd
- Kex
- Knäckesticks surdeg med bovete
- Vispat Smör
Kallskuret
- Varmrökt lax från Falkenberg med romsås
- Gravad lax med hovmästarsås
- Kallrökt lax från Falkenbergs Lax
- Senapsgriljerad julskinka från Grevbäcks prästgård med grovkornig senap
- Kallrökt renkorv från Hedmans Chark
- Plommonspäckat sidfläsk från Wadstens
- Lökkorv från Korvpojkarna
- Äpple- & rödbetssallad
Grönt
- Brysselkålssallad med brynt smör & rostade hasselnötter
- Helstekt blomkål med saffran & pistage
- Apelsin & blodgrape med granatäppelkärnor & rostade valnötter
- Grönkålssallad med vinteräpple, apelsin & saltrostade pumpakärnor
- Krämig rödkålssallad med vinteräpple
Varma bordet
- Köttbullar på färs från Halländska gårdar
- Prinskorv från Korvpojkarna
- Revben
- Janssons Frestelse med vispgrädde, lök & ansjovis
- Grönkål från Harplinge med sirap & vispgrädde
- Rödkål med kryddnejlika, svartvinbärsgelé & ättika
- Brunkål
Gottebord
- Ris a la Malta med saftsås
- Mjuk pepparkaka
- Mjölkchokladmousse med färska hallon & chokladjord
- Chokladkaka med jordgubbe & vispad grädde
- Apelsiner, clementiner & ingrid marie
- Smågodis
Boka vårt klassiska julbord nu!
Varken Heagård eller vår restaurang på Rejmes har plats för speciellt många gäster. Så för att kunna njuta av god mat, dryck och bästa service är rådet till dig att boka så snabbt du kan för att vara garanterad ett bord.
TORSDAGAR
30/11, 7/12, 14/12
Pris: 595kr ex. moms (667kr Inkl. moms)
FREDAGAR
1/12, 8/12, 15/12
Pris: 725kr ex. moms (812kr Inkl. moms)
LÖRDAGAR
2/12, 9/12, 16/12
Pris: 685kr ex. moms (767kr Inkl. moms)
Mejla till peter@chaleniusfredins.se eller ring 035-10 68 06
Unna dig lite lyx i jul, hämta ditt eget julbord
Vi vill hjälpa alla våra trogna gäster och deras familjer att få en riktigt lugn och trevlig jul. Därför erbjuder vi för fjärde året i rad vårt ”take away koncept”. Du ringer bara till vår restaurang och i Halmstad och beställer din egen julsupé.
Välj mellan vår kalla eller varma supé eller varför inte både och, som på ett riktigt julbord. Observera: Du kan själv lägga till eller plocka bort mellan de olika menyerna så du får det precis som du vill.
take away julbord
Det är mycket som talar för vårt koncept
Du får en julbordslyx som är lagad med kärlek på svenska råvaror av bästa kvalitet
Du slipper att ränna runt och trängas med massa folk i köpcentra för att hitta de råvaror du behöver
Du slipper all stress med att griljera julskinka, steka prinskorvar, laga köttbullar, grönkål och sillen förstås…puhh!
Du kan lugnt och fridfullt ägna hela julhelgen med att bara umgås och ha kul med dina när och kära
take away julbord
Vår kalla Julsupé
(går självklart att blanda med vår varma julsupé)
För en lunch på kontoret eller hemma med nära och kära som start innan det varma julbordet. Vi förpackar portionerna styckvis i en trevlig låda.
Pris
308kr (275kr exkl. moms)
Sill & Ost
- Klassisk löksill med lagerblad & kryddpeppar
- Senapssill med grovkornig senap & finhackad dill
- Krämig pepparrotssill
- Gubbröra med ägg, matjessill, lök
& majonnäs - Skagenröra med handskalade räkor
- Ägghalva med dillmajonnäs & forellrom
- Grönkålspaj med Harplingekål
- Kvibille Cheddarost
Kallskuret
- Varmrökt lax från Falkenberg med romsås
- Senapsgriljerad julskinka från Grevbäcks prästgård med grovkornig senap
- Kallrökt älgkorv
- Plommonspäckat sidfläsk från Heberleins
- Lökkorv från Onsala
- Äpple- & rödbetssallad
Bröd & Smör
- Kavring
- Knäckesticks surdeg med bovete
- Smör
take away julbord
Vår varma Julsupé
(går självklart att blanda med vår kalla julsupé)
Vi har valt ut våra klassiker från det svenska julbordet. Passar både som lunch på kontoret eller som ”det varma” efter vår kalla julsupé
Pris
229kr (205kr exkl. moms)
KÖTTBULLAR
Fläskkött, lök, laktos, ägg
100g per person
PRINSKORV
Fläskkött, lök
50g per person
REVBEN
Fläskkött, soja
100g per person
JANSONS FRESTELSE
Innehåller gluten & laktos
150g per person
GRÖNKÅL
Innehåller laktos
50g per person
Boka vårt Take away julbord nu!
KALL JULSUPÉ
Pris: 308kr ex. moms (275kr exkl. moms)
VARM JULSUPÉ
Pris: 229kr ex. moms (205kr exkl. moms)