Vi är stolta över att kunna presentera “Julbord Delyx” 2021.

Den här julen ska bli en riktig fest! Våga utmana gamla traditioner och invanda mönster och kom i stället till oss på Chalenius & Fredins och avnjut vårt ”Julbord Delyx”.
  
Under någon av våra 12 kvällar i december vill vi hälsa dig som privatperson, företag eller organisation välkommen till en annorlunda kulinarisk julresa. 
Med endast 80 gäster per kväll vågar vi lova dig det mesta av det bästa för alla sinnen.
Läs mer om Julbord Delyx
Hjärtligt välkomna!
Peter & Martin Med personal
 

När du har bestämt dig, så ringer du till Peter och gör din bordsreservation. OBS! Du kan endast boka via telefon.

035-10 68 06

Din kväll i ett nötskal.


17.30
Kvällen rivstartar i Rejmes vackra lounge med mingel och bubbelshow. Halmstads Champagnebar ”A Little Party” med Magnus Fritzell i spetsen ser till att förbereda era smaklökar inför den väntande kulinariska resan. Till exempel kan du få svar på frågan: Kan man verkligen dricka champagne till sill?

19.00 
Du och dina vänner visas till ert bokade bord för att påbörja kvällens spännande resa i vårt ”Julbord Delyx”. Här både smakar och doftar du på svenska råvaror med mycket närodlat, allt förädlat med kärlek i vårt eget kök. – Inga halvfabrikat här inte.
Hemmastoppade prinskorvar, egna sillinläggningar, handrullade köttbullar och andra kulklinariska godsaker slåss alla om platsen att hamna på din tallrik. Men vad vore ett otraditionellt julbord utan färska ostron och nykokta havskräftor för att bara nämna något.

21.00 
När ni nu närmar er det dignande bordet av sötsaker smyger vår pianist samtidigt i gång med softa toner av Frank Sinatra, Bing Crosby med flera. Runda av kvällen med en dubbel espresso och någon trevlig avec, eller varför inte en after-dinner-cocktail skakad av vår bartender?
En iskall ”Midnight Special” blir kanske det perfekta avslutet på ditt ”Julbord Delyx”.


Vårt kalla bord

Grönt

  • Bakad, friterad & citronpicklad jordärtskocka med ostkräm
  • Brysselkålssallad med brynt smör & rostade hasselnötter
  • Helstekt blomkål med saffran & pistage
  • Apelsin & blodgrape med granatäppelkärnor & rostade valnötter
  • Grönkålssallad med vinteräpple, apelsin & saltrostade pumpakärnor
  • Krämig rödkålssallad med vinteräpple

Hav

  • Potatiscanapé med inlagd löksill, gräddfil, löjrom & plockad dill
  • Matjessill med äpple, pepparrot & rågbrödskrisp
  • Bökling med senapsvinägrett & kaprisbär
  • Löksill med lagerblad & kryddpeppar
  • Senapssill med grovkornig dijonsenap & hackad dill
  • Dillkokt färskpotatis
  • Ägghalvor med krämig räkröra & forellrom
  • Gravad fjällröding
  • Kallrökt torsk
  • Havskräftor från Bua
  • Ostron på is med citron, tabasco eller schalottenlöksvinägrette

Skog

  • Örtgravad hjortytterfilé
  • Plommonspäckat sidfläsk från Heberlein
  • Kallrökt älgkorv
  • Granrisrökt vildandsbröst
  • Varmrökt lammfiol
  • Rökt vildsvinsskinka
  • Griljerad julskinka

Småvarmt, ostbricka och gottebord

Småvarmt

  • Matpaj med skogssvamp & Kvibille cheddar
  • Janssons Frestelse med vispgrädde, lök & ansjovis
  • Halländsk Grönkål med sirap & vispgrädde
  • Rödkål med kryddnejlika, svartvinbärsgelé & ättika
  • Ugnsbakad lax med färskost & Kvibillecheddar
  • Örtmarinerad renfilé från grillen
  • Lammköttbullar med citrus & kryddgrönt
  • Älgjärpar med trattkantarellsås
  • Våra hemmagjorda prinskorvar
  • Pluma med honung & ingefära

Ostbricka

  • Ädla grönmögelost från Skärvången
  • Linnea vitmögel
  • Wrångebäcksost
  • Almnäs tegel
  • Färska fikon
  • Hemagjord marmelad
  • Kex

Gottebord

  • Creme brulee
  • Glögginkokta päron med färskostcrème
  • Saffranspannacotta
  • Mjuk pepparkaka med brynt smör & ädelostfrosting
  • Chokladbrownie med jordgubbe & vispad grädde
  • Blåbärspaj med vaniljsås
  • Mjölkchokladmousse med färska hallon & chokladjord
  • Smågodis

Såhär bokar du ditt “Julbord Delyx”


Under 12 vinterkvällar från den 30 november till den 17 december dukar vi upp vårt ”Julbord Delyx” i vår restaurang. Detta är kvällar som ni absolut inte får gå miste om. Platserna till dessa kommer vara begränsade, så det gäller att boka i god tid.


TISDAGAR & ONSDAGAR
(30/11, 1/12, 7/12, 8/12, 14/12 & 15/12)
PRIS 845:- ex. moms

TORSDAGAR & FREDAGAR
2/12, 3/12, 9/12, 10/12, 16/12 & 17/12
PRIS 995:- ex moms


När du har bestämt dig, så ringer du till Peter och gör din bordsreservation. Du kan endast boka via telefon.

035-10 68 06
Chalenius & Fredins

Vi producerar event, oförglömliga möten och upplevelser med stort engagemang och hög kvalitet sedan 1991.

Hitta oss

Kristinehedsvägen 1
302 44 Halmstad

Kontakta oss

035-10 68 06
peter@chaleniusfredins.se

Privacy Settings
We use cookies to enhance your experience while using our website. If you are using our Services via a browser you can restrict, block or remove cookies through your web browser settings. We also use content and scripts from third parties that may use tracking technologies. You can selectively provide your consent below to allow such third party embeds. For complete information about the cookies we use, data we collect and how we process them, please check our Privacy Policy
Youtube
Consent to display content from Youtube
Vimeo
Consent to display content from Vimeo
Google Maps
Consent to display content from Google