Unna dig lite säker
lyx i jul och nyår
Peter och jag tänkte så här
Vi vill hjälpa alla våra trogna gäster och deras familjer att få en riktigt trevlig jul och fint nyårsfirande. Efter förra årets succé kommer därför vårt koncept ”take away” där du bara ringer till vår restaurang i Halmstad och beställer din jul- och nyårssupé tillbaka.
Allt av högsta kvalitet och där det mesta kommer från svenska råvaror.
Martin Fredin & Peter Chalenius
Här nedan följer våra erbjudanden för jul-och nyår.
När du har bestämt dig, så ringer du till Peter och gör din beställning på 035-10 68 06. Obs! Du kan endast boka via telefon.
Det är mycket som talar för vårt koncept
Du får en jul- och nyårslyx som är lagad med kärlek på svenska råvaror av bästa kvalitet
Du slipper att ränna runt och trängas med massa folk i köpcentra för att hitta de råvaror du behöver
Du slipper all stress med att griljera julskinka, steka prinskorvar, laga köttbullar, grönkål och sillen förstås…puhh!
Du kan lugnt och fridfullt ägna hela jul- och nyårshelgen med att bara umgås och ha kul med dina när och kära
Vår kalla Julsupé
(går självklart att blanda med vår varma julsupé)
För en lunch på kontoret eller hemma med nära och kära som start innan det varma julbordet.
Vi förpackar portionerna styckvis i en trevlig låda.
Pris
252kr (225kr exkl. moms)
Obs! Du kan endast telefonboka till Peter.
Sill & Ost
- Klassisk löksill med lagerblad & kryddpeppar
- Senapssill med grovkornig senap & finhackad dill
- Krämig pepparrotssill
- Gubbröra med ägg, matjessill, lök
& majonnäs - Skagenröra med handskalade räkor
- Ägghalva med dillmajonnäs & forellrom
- Grönkålspaj med Harplingekål
- Kvibille Cheddarost
Kallskuret
- Varmrökt lax från Falkenberg med romsås
- Senapsgriljerad julskinka från Grevbäcks prästgård med grovkornig senap
- Kallrökt älgkorv
- Plommonspäckat sidfläsk från Heberleins
- Lökkorv från Onsala
- Äpple- & rödbetssallad
Bröd & Smör
- Kavring
- Knäckesticks surdeg med bovete
- Smör
Vår varma Julsupé
(går självklart att blanda med vår kalla julsupé)
Vi har valt ut våra klassiker från det svenska julbordet. Passar både som lunch på kontoret eller som ”det varma” efter vår kalla julsupé
Pris
140kr (125kr exkl. moms)
Obs! Du kan endast telefonboka till Peter.
KÖTTBULLAR
Fläskkött, lök, laktos, ägg
100g per person
PRINSKORV
Fläskkött, lök
50g per person
REVBEN
Fläskkött, soja
100g per person
JANSONS FRESTELSE
Innehåller gluten & laktos
150g per person
GRÖNKÅL
Innehåller laktos
50g per person
Vår fantastiska nyårssupé
Ett gott nytt år! Här hittar du något av det bästa som du kan äta på en nyårsafton. Du behöver bara duka snyggt och tända ljusen så står vi för det kulinariska.
Komponera ihop de rätter du själv önskar. Ett tips dock! Det blir både trevligare och vackrare om så många som möjligt i ditt sällskap äter samma meny. Vi lämnar tydliga instruktioner på hur maten bör värmas och behandlas för att du ska få bästa resultat.
Pris
3-rätters meny 550kr/person (491kr exkl. moms)
2-rätters meny 460kr/person (410kr exkl. moms)
Beställ & hämta
Avhämtning sker under nyårsafton på restaurangen mellan 12.00-14.00
Sista beställning söndagen den 26:e december med reservation för slutförsäljning.
Obs! Du kan endast telefonboka till Peter.
Den perfekta starten till din fina nyårssupé
FÖRRÄTT 1
Toast Skagen med handskalade räkor som serveras på mörkt rågbröd, löjrom, dansk kryddkrasse och citron.
FÖRRÄTT 2
Kryddstekt hjortsadel, smörkokt pärllök, svampduxell, färsk svart vintertryffel & pepparsky
Välj mellan två klassiska nyårsrätter
HUVUDRÄTT 1
Sotad fjällröding med bakad spetskål, brysselkål, beurre blanc, forellrom, plockad dill & blomsterkrasse.
HUVUDRÄTT 2
Helstekt oxfilé med potatiskaka, haricots verts, bakade cocktailtomater, dragonmajonnäs & rödvinssås.
Den perfekta avslutningen
DESSERT 1
Krämig vaniljpannacotta på yoghurt med crumble & färska hallon.
DESSERT 2
Chokladtryffelkaka med mjölkchokladmousse, chokladjord, färska hallon & röd oxalis.